CEO DAN PEMILIK FILA FILIPINA, CRIS ALBERT MENINGGAL DUNIA | Sabah News

CEO DAN PEMILIK FILA FILIPINA, CRIS ALBERT MENINGGAL DUNIA | Sabah News

Kongsikan Berita Ini

Sumber Foto: FILA Philippines…

MANILA, FILIPINA – Ketua Pegawai Eksekutif dan pemilik FILA Philippines Cris Albert berumur 52 tahun semasa meninggal dunia pada hari Sabtu.

FILA Filipina pada hari Isnin mengesahkan berita itu melalui siaran media sosial, yang dikongsi oleh kakak Cris, seorang pelakon, Ana Abad Santos, di laman sosial Facebook.

“Dengan rasa sedih yang mendalam, kami mengumumkan kematian CEO dan pemilik Fila Philippines pada hari Sabtu, 23 April 2022, Cik Cris Albert…

“Keluarganya merayu kepada semua orang untuk menghormati privasi mereka kerana mereka sedang berduka pada masa kehilangan yang besar ini.

“Butiran mengenai kematiannya akan dikongsi tidak lama lagi,” katanya.

Cris dilaporkan ditemui mati di sebuah hotel di Singapura. Punca kematiannya tidak didedahkan.

Cris atau Maricris Abad Santos Albert, juga merupakan pengasas MA Holdings Inc. dan presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Isport Life Inc iaitu pengedar tunggal dan pemegang lesen produk FILA di Filipina.

Beliau menjalani kehidupan yang dikelilingi oleh fesyen.

Cris membesar dengan menonton ibunya, Wanda Louwallien, seorang supermodel dan koreografer pertunjukan pada landasan ‘catwalk’.

Albert memperoleh ijazah sarjana muda dalam pemasaran dari Assumption College di Makati dan kemudian menyertai FILA sebagai pengurus pemasaran pada tahun 1992.

Beliau diiktiraf sebagai seorang pelopor, dan meraih beberapa anugerah termasuk Ayala Merchants pada 2006, Pillar untuk kecemerlangan pemasaran pada 2007, Dangal ng Bayan untuk kecemerlangan produk dan perkhidmatan pada 2008, dan Woman of Style and Substance pada 2013.