Lelaki Mengaku Bersalah Lakukan Persetubuhan Luar Tabii Dengan Kucing | Sabah News

Lelaki Mengaku Bersalah Lakukan Persetubuhan Luar Tabii Dengan Kucing | Sabah News

Kongsikan Berita Ini

Gambar sekadar hiasan…

JOHOR BAHRU – Seorang lelaki warga emas mengaku bersalah di Mahkamah Sesyen di sini pada Isnin, atas tuduhan melakukan persetubuhan luar tabii dengan seekor kucing pada 16 April lalu.

Mengikut kertas pendakwaan, tertuduh melakukan persetubuhan yang bertentangan aturan tabii dengan seekor kucing sehingga menyebabkan haiwan itu mati…

Tertuduh didakwan melakukan perkara tersebut di sebuah kawasan permainan di Taman Ungku Tun Aminah, Skudai di sini pada jam 4.30 pagi, 16 April lalu.

Janting Anak Keling, 63, membuat pengakuan itu selepas pertuduhan dibacakan di hadapan Hakim Fatimah Zahari.

Bagi perbuatan itu, tertuduh didakwa mengikut Seksyen 377 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara sehingga 20 tahun dan dikenakan denda atau sebat, jika sabit kesalahan, lapor Sinar Harian.

Timbalan Pendakwa Raya, S Thiviya yang mengendalikan kes terbabit menjelaskan tiada sebarang jaminan ditawarkan, namun mencadangkan jaminan RM15,000 mengikut budi bicara mahkamah bagi membolehkan tertuduh dijamin.

Janting yang tidak diwakili peguam seterusnya memohon agar jaminan dikurangkan memandangkan dia tidak bekerja.

Selain itu, tertuduh yang mendakwa berasal dari Sarawak turut memberitahu dia tinggal bersama anaknya dan baharu datang ke negeri ini.

Hakim kemudiannya membenarkan tertuduh diikat jamin sebanyak RM6,000 dengan seorang penjamin dan menetapkan 25 Mei depan bagi serahan dokumen.